Jurnal

Gânduri și vise despre lumea de azi și de mâine


Ce, nu este bine?

­─ Dialoguri imaginare fără personaje clar conturate ─ A început cu mult timp în urmă. Mai întâi cu o sugestie: Nu ar strica să avem o prezentatoare mai drăguță, nu ar fi rău să aibă un decolteu un pic mai îndrăzneț. A, și poate că nu ar strica și băiatul ăla să fie un picContinuă lectura „Ce, nu este bine?”

Nu beți apă este otrăvită! Dacă trebuie totuși să beți, purtați măcar mască!

Nu am scris mai mult timp despre prietenul nostru Covid 19 pentru că sincer mi s-a părut destul. Cu toate acestea, în ultimele zile văd că oficialii au început o teribilă campanie care ne anunță dezastrul iminent. Un număr uriaș de cazuri noi se abat asupra României, mai mult decât oricând în trecut. Nu potContinuă lectura „Nu beți apă este otrăvită! Dacă trebuie totuși să beți, purtați măcar mască!”

Nu aruncați banii pe sănătate că muriți!

Articolul precedent s-a bucurat de foarte multe vizualizări. Poate că a fost provocator prin datele la care am recurs. Desigur, unii dintre cititori și-au spus în sinea lor că e ceva în neregulă, că nu poate fi adevărat, alții au încercat să salveze situația introducând tot felul de variabile care ar putea să explice paradoxurileContinuă lectura „Nu aruncați banii pe sănătate că muriți!”

De ce iubește virusul Covid 19 democrațiile, țările curate, cele cu sisteme performante de sănătate și de ce în schimb îi este frică de marile aglomerări urbane?

Ni se spune de mai mult timp să stăm izolați, să păstrăm distanța socială și mai ales să ne spălăm în neștire pe mâini, pe față și peste tot. Cu alte cuvinte, putem îndepărta virusul ucigaș dacă păstrăm niște măsuri elementare de curățenie și dacă renunțăm la obiceiurile noastre păcătoase de a ne întâlni cuContinuă lectura „De ce iubește virusul Covid 19 democrațiile, țările curate, cele cu sisteme performante de sănătate și de ce în schimb îi este frică de marile aglomerări urbane?”

De ce securiștii sunt mai buni decât sociologii

              Acum 20 de ani am lucrat pentru cineva în campania electorală pentru parlamentare. Candidatul, deși nu foarte tânăr, era pe atunci cu totul străin lumii politice. Înainte de campanie, cum se întâmplă mai ales provincie, s-au perindat pe la abia schițata echipă de campanie o sumedenie de personaje care doreau să își ofere serviciile.Continuă lectura „De ce securiștii sunt mai buni decât sociologii”

Moartea, virusul și ficțiunea. Sau de ce moartea trebuie să învingă.

              M-am întrebat și eu, ca și mulți dintre dumneavoastră, de unde actuala isterie planetară legată de noul virus. Nu doar eu, ci mulți alții au arătat cu datele în față că acest virus, potrivit statisticilor oficiale, este de departe mai puțin letal, comparativ cu multe alte afecțiuni care au ucis cu sânge rece timpContinuă lectura „Moartea, virusul și ficțiunea. Sau de ce moartea trebuie să învingă.”

Încarc…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Urmărește Jurnalul

Direct în inbox.

%d blogeri au apreciat: